mandag den 15. oktober 2012

Hjertesuk

Nu er jeg normalt ikke sådan en person, der bliver misundelig.
Faktisk ser jeg mig selv, som en der er god til at glæde sig på andres vegne.

Men.
Når det er sagt.
Så.
Er jeg faktisk gået hen og blevet lidt misundelig...

I weekenden har der været mange, mange opdateringer på Facebook om efterårsferie og dejlige bedsteforældre bland andet.

Og lige netop der, føler jeg det der misundelsesstik i hjertet.
For.
Mine unger kan ikke holde efterårsferie, fordi jeg er i praktik og manden ikke har mulighed for at holde fri.
Derfor skal mine unger afsted fra 6.10-15.45, mens størstedelen af de andre børn holder fri..
Heldigvis var der en åbning på mit praktiksted, der gav mulighed for 2 aftenvagter i denne uge, så de kan holde fri mandag og fredag sammen med mig (indtil jeg så skal på arbejde ;o))

Og det allerværste er........
At.
Der er bedsteforældre der har fri i ferien, men som ikke melder ind - som ikke har lyst til at tilbringe tid sammen med mine guldklumper.
AV! Det gør ondt!

Og det er desværre ikke kun i ferier. Vi, som forældre, drømmer ofte om en weekend hvor vi bare kunne være kærester, og vores børn kunne hygge sig med sine bedsteforældre - men igen, ingen melder ind - ingen ønsker kvalitetstid med deres børnebørn. Vores børn. AV!


Så lige netop der... Der er jeg misundelig...


4 kommentarer:

 1. Avs avs. Kan sørme godt forstå det gør ondt i dig, at bedsteforældrene ikke melder sig på banen:-(
  Jeg er ledig, min kæreste har ikke ferie. Men vores børn er altså afsted, selvom jeg er hjemme. Det er jo ikke en anderledes uge for mig end andre uger. Dog får Silas kortere dage og i hvert fald fredag fri. Filuca kommer i dagpleje. Måske med i babybio på torsdag. Hun har jo ikke en fis forstand på det er uge 42.
  Du skal ikke have dårlig samvittighed. Har selv arbejdet i børnehave, og vi hyggede os SÅ meget de få gange om året, hvor børnetallet var lavt. Lavede pandekager, tændte stearinlys osv. Det var smadderhyggeligt:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. TAK søde Julie ;o) Jeg ved godt de hygger sig, men det gør så ondt i mig at de skal have laaange dage, når nu man ved at der faktisk var mulighed for at de kunne holde fri :o)
   Linus har heller intet begreb om at det er ferie, men Magnus som går i 1. er helt med på hvad det er, og at flere af de andre skulle ud og rejse, i sommerhus osv. - mens han "bare" skal i SFO...
   Tror også min frustration bunder i, at det er generelt hele året - at de aldrig byder ind, aldrig ringer og hører til hvordan det går med ungerne osv. Det skal lige siges at det kun er den ene del af bedsteforældrene - de andre arbejder i denne uge, og vil gerne deres børnebørn.

   Slet
  2. Men Therese, det er jo også tilladt som forældre, at åbne munden og spørge om de ikke har lyst til at bruge nogle dage på ungerne? Måske er det rent faktisk ikke af ond vilje - men en bedsteforælder der prioriterer sit, så længe ingen åbner munden og spørger :)

   Men hvis de vitterligt ikke GIDER, så er det dælme trist...Godt du her i kommentaren udspecificerede at det ikke var dem alle som det egentlig lyder til i indlægget..

   Slet
 2. Åh, sødeste T. Det kan jeg godt forstå. Selvfølgelig kan og skal man spørge selv. Det er klart. Men hvis man ALTID skal spørge, og interessen aldrig går den anden vej, så er det svært at blive ved med at spørge, man vil jo ikke belemre nogen, der ikke virker til at have lyst. Er det noget, der er snakket ud om? Eller noget, der er behov for at blive snakket om?
  Vi er møgforkælede på dét punkt. Mandens forældre har Hugo hver torsdag og en weekend af og til. Bor lige i nærheden. Og mine forældre kommer gerne fra Struer for at passe. Ville ønske alle havde de muligheder. Det giver kvalitetstid for alle!
  Heldigvis, som Julie siger, bliver der hygget og kræset om børnene i ferierne, hvor der ikke er så mange i institutionerne.
  KRAM til dig. Det er ok at være lidt misundelig ind i mellem. Vi er jo kun mennesker!

  SvarSlet

TAK, fordi du giver dig tid til at skrive en kommentar - det gør mig glad.