onsdag den 22. december 2010

Rend mig i traditionerne.

Min studiegruppe og jeg diskuterede i går traditioner - og især traditionen omkring gaver, børn og juleaften.
Vi har alle forskellige syn på sagen, men een ting er vi da rørende enige om - alt for ofte ender juleaften i kaos - med børn der ikke kan vente, gaveræs og mad der skal sluges så ungerne kan få gaver...
Det har vi i min familie taget konsekvensen af, og sidste år da vi holdte julen her hos os, mødtes vi til eftermiddagskaffe, og så fik børnene deres gaver der.
Det fungerede SÅ godt, for efterfølgende havde de både tid, lyst og appetit til at nyde julemaden - vi voksne kunne også nyde det - og børnene kunne gå fra og lege med deres nye sager, og komme igen og hygge.
Så i år gentager vi succesen hos min søster, vi mødes kl. 14.30 og drikker kaffe, spiser godter og giver ungerne deres gaver - og hvem ved, måske dukker en helt særlig Mand op....

Hvordan foregår juleaften hos jer ?


Billed fundet via Google

2 kommentarer:

  1. I år går vi i kirke kl. 14, når vi kommer hjem spiser vi risalamande og får mandelgave. Bagefter danser vi om juletræet og får gaver indtil kl. 17, hvor mor og far laver mad, og når klokken er 18, spiser og nyder vi alle julemaden. Når vi har spist og ryddet lidt op, kommer der julegodter frem, hvorefter vi danser om juletræet igen og får de sidste pakker.

    Vi gjorde det samme sidste år og det fungerede fantastisk.

    SvarSlet
  2. Vi skal være hos min svigerfamilie i år, og fordi det er Ottos første jul, får han et par gaver om eftermiddagen. Jeg vil så gerne have nogle billeder af gave-åbneri, og når først vi er færdige med maden og dans om træet, så burde Otto sove tungt.

    Glædelig jul!

    SvarSlet

TAK, fordi du giver dig tid til at skrive en kommentar - det gør mig glad.