tirsdag den 26. oktober 2010

Okay...

...Jeg spørger lige på en anden måde...
- Hvis du skulle invitere fødselsdags-gæster til Sønderjysk kaffebord, hvilke kager skulle det så bestå af ?

8 kommentarer:

 1. Åh ja jeg er opvokset med de borde.
  Jeg tænker og tænker. Det har ihvertfald hovedsagligt bestået af småkager i alverdens afskygninger.
  Utroligt jeg er altså lige helt blank. De kager jeg har i hovedet er julesmåkager det er nok fordi det er den tid jeg husker bedst;0) i forhold til kaffeborde,men det er jo nok ikke det du lige er ude efter. Jeg skal nok give dig besked hvis det kommer til mig.
  Har du prøvet at google det?

  SvarSlet
 2. Nu skal du høre. Jeg er ærke sønderjyde og selvfølgelig flasket op med kaffebord. Selvfølgelig er der nogle specielle sønderjyske kager, men det er ikke afgørende for at man kan kalde det for sønderjydsk kaffebord. Det skal indeholde 4 ting. Boller, småkager, flødekage og stop-kage. Stopkage er fast kage altså, sandkage, chokoladekage eller anden form kage... Hvis du vil gøre det rigtig sønderjysk, så lån en sønderjysk kogebog på biblioteket. Min ynglings sønderjysk småkage er Gode Råd, som er et mega must op til jul. De bages i et jern og bliver papir-tynde hvis man er god til det og på størrelse med en underkop. Mmmm

  SvarSlet
 3. rugbrøds lagkage (Brødtorte) ;)
  Gåd råd, Marmorkage Uhmm
  mvh. Lene

  SvarSlet
 4. Godt spørgsmål og lige det jeg har brug for til at få mine tanker væk fra en dum dag! Først og fremmest en lækker appelsinkage jeg har lært af min veninde. Selve kagen er uden mel, man bruger toastbrød (ret underligt), men det der gør den lækker et at man koger en sirup op og hælder over kagen mange gang.
  Så er der sådan en særlig jordbærkage med friske jordbær på en mandelbund og med flødeskum ovenpå... Nå, nok for denne gang - i øvrigt har jeg aldrig været til et rigtigt sønderjysk kagebord, så hvad ved jeg ;-)

  SvarSlet
 5. Som sønderjyde skal man jo næsten svare på det her;) Så vidt jeg ved, så skal der være 14 forskellige slags kager - 7 hårde (småkager) og 7 bløde (boller, formkage, tærte osv.).
  Brødtorte er et must! Og så er Gode Råd også en af yndlingskagerne hos mig:)

  SvarSlet
 6. Sønderborg Museum har udgivet et hæftet med sønderjyske opskrifter og de mest basale kager til et sønderjysk kaffebord. Siegfried Lenz har udgivet et hæfte om sønderjysk kaffebord. Så er det også kogenbogen med Sønderjysk Mad.
  Som sønderjyde vil jeg ikke undvære brødtort, Kathrine Blommekage (svesktort), striftort, boller, fedtekager, gode råd, finskbrød, marmorkage for blot at nævne få.
  Bov Museum holder hvert år i påsken sønderjysk kaffenbord. Det er et besøg værd hvis muligheden byder sig.

  Velbekomme ;o) Heidi

  SvarSlet
 7. Hvis du mangler en opskrift kan du finde en sikker succes her: http://theresultsofprocrastination.blogspot.com/2010/10/chokoladeboller.html

  Går normalt ikke ind for at lave reklame for mig selv, men har selv fået gode kommentarer fra smagsdommere af den værste slags (børn) og de består prøven på kaffebordet :-)

  Men puuuh ha - 14 kager som Anne skriver, det er jo VILDT

  SvarSlet
 8. TUSIND TAK ;) for alle jeres svar. Det bliver vist lidt mere omstændigt end jeg havde forestillet mig... 14 kager alligevel. Det er ikke så lidt. Jeg tror jeg laver almindelig kagebord i stedet for, med 2 lagkager, cupcakes og skærekager. Men jeg udelukker ikke, at jeg en anden gang giver mig i kast med det sønderjyske ;o) Igen tusind tak.

  SvarSlet

TAK, fordi du giver dig tid til at skrive en kommentar - det gør mig glad.